reserveer nu uw ballonvaart vlucht
Originele cadeaubon voor vlucht met luchtballon
Lees onze praktische tips voor de eerste ballonvaart vlucht
Flanders Ballooning
Burgemeester Ghekierestraat 6
8890 Moorslede
BTW BE 0886.131.523
machtiging luchtarbeid nr 733
0475/77 47 86
0476/58 78 47
Praktische info:
FAQ

Hoe langt duurt een ballonvaart ?

De ballonvaart zelf duurt ongeveer 1u à 1u30. Het opblazen voordien en opbergen nadien elk een half uurtje. De gehele belevenis duurt zo'n 3-tal uur.

Welke kledij trek ik best aan ?

Wij raden aan om gemakkelijke kledij aan te trekken en stevige schoenen aan te doen (geen hakken). U hoeft zich zeker niet warmer te kleden in de ballon, doordat we meedrijven met de wind voelen we geen wind in de mand, door de brander is het zelfs iets warmer in de ballon dan aan de grond.

Mag ik (video)camera's meenemen tijdens de vaart ?

Zeker en vast ! U zorgt best voor een handige opbergtas om uw camera voor de landing weg te steken zodat deze niet beschadigd raakt.

Wanneer wordt er gevaren ?

De belangrijkste factor waar wij rekening mee moeten houden is het weer. Er wordt enkel gevaren met weinig wind, geen onweersvoorspellingen, goede zichtbaarheid, en geen kans op regen. De vaart start bij zonsopgang en een 2-tal uur voor zonsondergang. Doordat er tijdens de zomer te veel thermiek aanwezig is wordt er niet tijdens de dag gevaren. Gedurende de winter kan er wel tijdens de dag gevaren worden.

Ik heb last van hoogtevrees, hoe zit dat bij een ballonvaart ?

Veel mensen kunnen dit moeilijk geloven maar tijdens een ballonvaart zal u nagenoeg geen last hebben van hoogtevrees. Doordat de mand stabiel hangt en er geen contact is met de grond stellen wij vast dat mensen met hoogtevrees daar geen last van hebben tijdens de vaart !

Mogen kinderen ook mee met de ballon ?

Uiteraard kunt u uw kinderen meenemen, zij dienen wel over de rand van de mand te kunnen kijken zodat ze steeds met beide voeten op de vloer van de mand blijven staan. Er is geen leeftijdslimiet om mee te varen, iedereen die nog goed te been is en een uur kan rechtstaan in de mand is welkom.

Hoe geraken we terug thuis na de landing ?

Passagiers zorgen best dat er iemand van familie, vrienden,... volgt met een wagen om zo terug thuis te geraken na de landing. Ook voor hen is dit een unieke belevenis en een mooie gelegenheid om prachtige foto's te maken. Na de landing genieten ook zij samen met de passagiers van een hapje en een drankje om zo gezellig na te praten over de voorbije ervaring. Tijdens de vaart wordt de ballon gevolgd door onze volgwagen. Doordat er radiocontact is tussen volgwagen en ballon zijn zij steeds snel bij de landingplaats. Uw familie of vrienden kunnen dus best de wagen van ons team volgen om zo samen bij de landingsplaats te geraken.

Wat als de ballonvaart niet doorgaat ?

Indien de weersomstandigheden geen veilige vaart toelaten spreken we samen met de passagiers een nieuwe datum af. De beslissing om de vaart al dan niet te laten doorgaan wordt de dag zelf genomen.

In welke regio's wordt er gevaren ?

Wij hebben enkele vaste opstijgplaatsen over gans vlaanderen. Bij boeking van een volle mand (5 à 6 passagiers) komen wij bij u ter plaatse opstijgen. We moeten wel rekening houden met windrichting, windsnelheid en de regio waar we ongeveer zullen landen.

Wat kost een ballonvaart ?

Een ballonvaart in West/Oost Vlaanderen kost 135€/persoon. (andere provincies : p.o.a.)
Vanaf 4 passagiers : 125€/persoon
Kinderen tot 12j : 100€/kind
Een ballonvaart kan ook cadeau gegeven worden, onze gepersonaliseerde geschenkcheque is het ideale geschenk voor elke gelegenheid!
(Bovenstaande prijzen zijn bespreekbaar volgens gekozen formule.)
   ONTMOET DE CREW VAN FLANDERS BALLOONING OP
EEN BALLONVAART AVONTUUR
Boek je vlucht!

Flanders Ballooning
Immo Danneels
Home | Ons aanbod | Praktisch | Fotogalerij | Nieuws | Contact
Copyright © 2018 Flanders Ballooning - Site by FutureProof